041 691 561

Servisiranje in vzdrževanje osebnih in dostavnih vozil

Nasveti

K poštenemu mehaniku se stranke redno vračajo

"K poštenemu mehaniku se stranke redno vračajo“

Mehanik je že 21 let. Sam je znal zavore na avtomobilu zamenjati že pri 11 letih. Delo v svoji mehanični delavnici je njegova sanjska služba. Pravi, da mora biti dober mehanik pri delu pošten do strank, urejenost delavnice pa je eden od glavnih pogojev za uspešno in dobro delo. Tudi če mehanik naredi napako, mora to znati priznati in jo odpraviti.

Kako prepoznati dobrega mehanika?

Kako prepoznati dobrega mehanika?

V torek zvečer smo dobili Mehanika leta 2015. To je spet postal Primož Rožnik. Drugo in tretjo mesto sta zasedla Leon Cafnik in Tomaž Zver. Vprašali smo jih, kaj odlikuje dobrega mehanika.

ABS - protiblokirni zavorni sistem

ABS - protiblokirni zavorni sistem

Vprašajte katerega od malce starejših voznikov, kako je potrebno zavirati v sili, in vam bo nedvomno podal napačen odgovor. Kljub temu, da je sistem ABS postal že tako razširjen in ga ima večina vozil na naših cestah, novi avtomobili pa dejansko vsi.

Stabilizacijski sistem - ESP

Stabilizacijski sistem - ESP

Profesionalni dirkači ga nočejo, a v svojih dirkalnikih nočejo niti zavornega sistema ABS. Na kakšnem dirkališču bo malo bolj spretne voznike sistem ESP tudi hitro zmotil, ko bo prekinil njihovo željo po kontroliranem zdrsu. V prometu, kjer prostora za napake ni, kjer ni izletnih con in kjer nismo nenehno osredotočeni le na vožnjo, pa je nepogrešljiv.

Sistem za ohranjanje voznega pasu

Sistem za ohranjanje voznega pasu

Je sistem za ohranjanje voznega pasu le še en varnostni ukrep ali prvi korak k avtonomni vožnji avtomobilov? Naj bo, kar hoče, dejstvo je, da beseda 'avto-mobil' šele z njim dobiva na svojem pomenu.

Tekočine

Tekočine

Kaj se vam pretaka po telesu in je absolutno nujno za življenje? Kri, normalno. In če ne bi vsi v uredništvu vestno 'špricali' biologije, bi vam lahko našteli še kakšno drugo stvar. V avtu pa so zadeve precej bolj oljnate.

Navor in moč motorja

Navor in moč motorja

Ste se kdaj vprašali, zakaj vaš sosed ves čas naklada o tem, koliko navora ima njegov novi passat? In da je navor bolj pomemben od moči, z obveznim žuganjem prsta takole. Ima prav?

Šasija

Šasija

Pred desetletji so bili avtomobili postavljeni na močna ogrodja, imenovana šasije. Izraz se je tako ukoreninil, da še danes marsikdo uporablja besedno zvezo 'številka šasije', pa čeprav imajo sodobna vozila samonosne karoserije.

Avtomobilnost

Avtomobilnost

To je oddaja o avtomobilizmu, pravzaprav kar o mobilnosti v najširšem pomenu besede, saj so ustvarjalci oddaje dolgoletni strokovnjaki z različnih področji prometne mobilnosti. Tudi za to oddaja nosi ime Avtomobilnost, pri gledalcih pa se bo trudila ustvariti status servisno informativne oddaje, ki voznico in voznika na sproščen, moderen in strokovno neoporečen način informira o novostih s področja varnosti, ekologije, tehnologije, avtomobilizma.

Dobro jutro

Dobro jutro

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger.

Zaradi slabih cest trpijo podvozja

Zaradi slabih cest trpijo podvozja

Davek slabih državnih cest je vse višji. Vozniki ga občutijo tudi tako, da morajo svoje avtomobile zaradi poškodb podvozja veliko pogosteje voziti k mehaniku kot naši severni sosedje. Življenjska doba podvozij vozil, ki jih vozimo v Sloveniji, je namreč ena najkrajših v Evropi.

Nič več 'ozkega grla' v Mednem. Končno postavljena oba montažna mostova

Nič več 'ozkega grla' v Mednem. Končno postavljena oba montažna mostova

S postavitvijo dveh montažnih mostov je v Mednem stekel dvosmerni promet. Po več kot dveh letih zastojev na poti v in iz Ljubljane se tako na tem odseku pod Motelom Medno odpravlja semaforizirana zapora in sprošča dvosmerni promet.

Zakaj se pri nas avtomobili kvarijo hitreje kot drugje?

Zakaj se pri nas avtomobili kvarijo hitreje kot drugje?

Državne ceste. 6000 kilometrov, tri četrtine v slabem stanju, po evropski raziskavi tretjina z najnižjo možno oceno. 53 nesreč se je lani zgodilo samo zaradi slabih cest. Zakaj se pri nas avtomobili kvarijo hitreje kot drugje in katerim odsekom v državi se raje izogibati?

© 2016 Avto Rožnik d.o.o.
Piskotki
Izdelava: Gašper Grom